Ugens digitale nyheder #1

Ugens digitale nyheder

Hver uge tager jeg nogle emner op, som har fyldt i det digitale billede den seneste uge, og giver dem et par kommentarer med på vejen. På den måde kan du blive klogere på den digitale verden, vi alle er en del af.

Da det er den første udgave af Ugens digitale nyheder, tager jeg mig den frihed at tage nogle emner op fra sociale medier, der ligger et par uger tilbage. Der var medierne nemlig fyldt med historier om unge mennesker, mest piger, der havde fået delt nøgenbilleder af dem selv på sociale medier. DR1 kørte en hel serie af udsendelser om det, som stadig kan ses online på DR TV under temaet “Nøgen på nettet”.

Udover, at der vist er nogle forældre, der skal tage en snak med deres drenge, om ikke at sende nøgenbilleder af deres ekskæreste rundt til deres venner  (det giver åbenbart ikke sig selv), så var politiet også ude med gode råd, som hurtigt blev spredt på Twitter.

Tre gode råd fra rigspolitiet på digitale medier

Der var delte meninger om, hvorvidt det var politiets opgave at rådgive om, at man skulle lade være med at have ansigtet med, når man tog billeder af sig selv au naturel, men det er nok alligevel en god ide at tænke sig om.

Online og på sociale medier arbejder jeg selv ud fra devisen om, at alt, hvad der ligger derude på nettet, kan findes frem igen. Der er ingen garanti for, at dine Snapchat-billeder ikke ligger gemt på en server et sted, og vi har set flere eksempler på billeder, der er blevet hacket, selvom de lå et privat sted i “skyen”.

Fra nøgenbilleder til Lars Løkke, der holder nytårstale (nåh nej ;)) på Facebook. I forbindelsen med fremlæggelsen af regeringens 2025-plan, valgte Lars Løkke at tale til folket live gennem Facebook. Meget nytårstale-agtigt undgik han på den måde mediernes irriterende spørgsmål. Han var dog klar til at stå for skud dagene efter. Hvis du ikke fik set statsministeren live, kan du gense det her:


Det interessante er, at vi som vælgere nu har mulighed for at komme langt tættere på vores politikere gennem de sociale medier. Og politikerne kan komme tættere på deres vælgere. Kommer vi til at se mere live fra Facebook? Og er det overhovedet noget almindelige mennesker vil bruge deres tid på at se?

En sidste ting, jeg vil tage med i denne uge, er debatten på Twitter om præsidentkandidat Hillary Clintons ildebefindende under en mindehøjtidelighed for angrebet på World Trade Center.

Helbred er et stort emne i den amerikanske valgkamp, specielt fordi de to kandidater er godt oppe i årene. Donald Trumps læge har dog forsikret, at han har et jernhelbred. Trump, altså. Jeg ved ikke noget om lægens helbredstilstand.

På Twitter har hashtags som #HillarysHealth og #FaintingHillary været flittigt brugt – og bliver det fortsat. Hvor meget det, og mange andre emner, kommer til at fylde i de næste par måneders valgkamp, bliver spændende at følge med i.

Den amerikanske filmskaber Michael Moore, der bl.a. har lavet kritiske dokumentarer om den amerikanske våbenlovgivning og eftervirkningerne af terrorangrebet på World Trade Center, kom i den forbindelse med denne kommentar på Twitter:

Det var denne uges opdatering på tre af de historier, der har fyldt i den digitale verden.

Jeg vil gerne her til sidst sige tak til Funnyfinans, en blog med nyheder om økonomi, for at være en god inspiration for min blog. Hvis du har lyst til at lære om finans og privatøkonomi på en underholdende måde, så kan jeg anbefale dig at tjekke bloggen ud ved at klikke her.  

Vi ses igen i næste uge til flere historier fra vores digitale liv!

En tanke om “Ugens digitale nyheder #1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *