Ugens digitale nyheder #3

Ugens digitale nyheder

Hver uge tager jeg nogle nyheder op, som har fyldt i den digitale verden den seneste uge, og giver dem et par kommentarer med på vejen. På den måde kan du blive klogere på den digitale verden, vi alle er en del af. Læs sidste uges nyhedsopdateringer her.

Denne uges store nyhed er, at Snapchat også vil med på brille-bølgen. I løbet af efteråret vil Snapchat sende brillen Spectacles på gaden, hvor man kan filme, det man ser, i op til 30 sekunder.

Snapchat-brillen er en del billigere end Googles udgave under navnet Google Glass, som vist aldrig rigtig fik vind i sejlene. Den kan købes for omkring 860 danske kroner. Du kan læse mere om Snapchat-brillen her.

snapchat lancerer kamerabrillen
Snapchat – nu med briller!

Brillen er en del af en trend, som de fleste eksperter mener, vi kommer til at se meget mere af i den digitale fremtid. Nemlig såkaldt Wearable Technology. Altså teknologi, som du kan have på din krop, f.eks. i form af et ur, smykker, tøj eller som i det her tilfælde briller.

En anden spændende ting, jeg har set folk dele en masse gange på både Twitter og Facebook er denne annonce fra flyselskabet Norwegian:

Annoncen er et eksempel på såkaldt newsjacking, hvilket vil sige, at firmaet har taget fat i en aktuel nyhed, her at Brad Pitt og Angelina Jolie er gået fra hinanden, og har brugt det i deres egen markedsføring.

Jeg er selv ret vild med dette eksempel. Det viser, at der er noget personlighed bag firmaet. Men newsjacking er også en disciplin, man skal være varsom med. Det kan blive usmageligt, hvis man gør det med mere voldsomme begivenheder.

Til sidst skal vi lige runde den amerikanske valgkamp. Jeg faldt over denne kampagnevideo på Facebook, hvor blandt andre Iron Man (Robert Downey Jr.) og Black Widow (Scarlett Johansson) opfordrer amerikanerne til at stemme til valget i november:

Det er ret sjovt, og hvis du har tre minutter, vil jeg helt klart anbefale dig at se den. Så må vi se, om Iron Man, Hulk og Black Widow kan være med til at øge stemmeprocenten 😉

Vi ses igen i næste uge til flere historier fra vores digitale liv!

En tanke om “Ugens digitale nyheder #3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *