Ugens digitale nyheder #5

Ugens digitale nyheder

Hver uge tager jeg nogle nyheder op, som har fyldt i den digitale verden den seneste uge, og giver dem et par kommentarer med på vejen. På den måde kan du blive klogere på den digitale verden, vi alle er en del af. Læs sidste uges nyhedsopdateringer her.

Den seneste uge har de sociale medier været fyldt med værdikamp. Den største handlede om kønskamp i Den store bagedyst. Ja, det er heller ikke en sætning, jeg havde regnet med at skulle skrive.

Temaet handlede om at bage mandekager og mandebrød og om at være en rigtig mand. Hvad det så egentlig vil sige. Deltagerne tolkede det da også ret forskelligt. F.eks. flettede to af de mandlige deltagere deres brød, heraf den ene tilmed flettede sit hård. Og til slut lavede (homoseksuelle) Gunnar en lyserød, hjerteformet mandepolterabendskage!

Kage i Den store bagedyst
Gunnars bud på en mandepolterabendskage i Den Store Bagedyst. Hvis du har lyst, kan du se hele programmet og flere sæsoner på dr.dk/tv ;)

Det syntes dommer Mette Blomsterberg var en kende for langt fra temaet, så Gunnar røg ud af Den store bagedyst. Facebook og de sociale medier kogte over. Mange som sikkert aldrig havde set eller måske aldrig hørt om Den store bagedyst kastede sig ind i kønskampen.

Ja, hvem kan sige, at kager bare er kager efter sådan en omgang. Jeg har sågar set #GunnarGate og #JeSuisGunnar brugt på Twitter!

Læs nogle af kommentarerne fra Twitter her:

Søg selv på #DenStoreBagedyst på Twitter og følg med i debatten, som stadig er i gang. Nu er Trump og Kvindfo også blevet blandet ind i det.

Debatten fandt også vej til Tue og Tony i radioen. De ville lige give hele historien en kommentar med på vejen. Se med her, hvis du ikke er alt for sart 😉

En anden  værdikamp i den her uge, som de sociale medier totalt glemte efter Den store bagedyst onsdag, skete omkring Folketingets åbning i tirsdags. Folketingets formand Pia Kjærsgaard havde fået hængt et tre meter højt flag op bag formandsstolen i folketingssalen.

Og det var både politikere og brugerne på de sociale medier ikke glade for. Det kan du læse meget mere om i artiklen her, som også viser et overblik over de mange politiske tweets om det kontroversielle danske flag.

Dette indlæg er det sidste i denne omgang, da jeg får travlt med andre ting. Men læs gerne de gamle afsnit og øvrige indlæg på min blog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *