Skriv statusopdateringer, selvom du er død

Statusopdateringer - Bellus Kommunikation

Forestil dig, at en robot kan styre dine profiler på sociale medier, mens du sover eller er på arbejde. Ja, den kan endda like og skrive statusopdateringer på dine vegne, når du er død. Det kan den gøre, fordi den har registreret din færden på sociale medier og derfor ved præcis, hvad du ville like, og hvad du ville dele.

Det er måske ikke så langt væk endda. Eter9 er et socialt medie, som registrerer ens færden på det sociale medie. På baggrund af den færden kan mediet skabe en ”avatar”, som kan agere på dine vegne, når du selv er optaget. Den kan endda skrive statusopdateringer for dig, selvom du er død.

Mon det bliver fremtiden på de sociale medier?

I et projekt på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus arbejdede vi med sociale mediers udvikling. Og i den forbindelse også, hvad der bliver fremtiden inden for sociale medier. Eksperterne var rimeligt tilbageholdne med at spå noget konkret.

For hvem havde for 10 år siden forestillet sig, at vi ville være nået så langt som vi er i dag?

For 10 år siden begyndte YouTube, Facebook var stadig kun et internt projekt for high school-studerende i USA, Twitter var kun lige ved at blive opfundet, og ingen havde endnu tænkt på Instagram og Snapchat.

Fra modem til online konstant

For dem omkring min alder, som var barn i start 90’erne, har det været en vild rejse. Fra den skrattende lyd fra et modem, som skulle startes op, inden man kunne bruge internettet, og som ikke kunne bruges uden at blokere signalet til telefonen. Til smartphones, der er på nettet hele tiden, så vi bliver opdateret på alt, hvad der sker på de sociale medier, lige når det sker.

Vi er generationen, som har stået med en fod i hver lejr. Dem, der er født i 00’erne, ved sikkert ikke engang, hvad et modem er. Eller at der fandtes en verden, hvor man ikke var konstant online.

Men hvordan kommer de sociale medier til at udvikle sig? Og hvad er der sket om 10 år?

Ser man til udlandet, er der nogle tendenser. Eksempelvis er appen Beme populær i USA. Med den kan man tage en video på fire sekunder og sende den til sine venner. Man kan ikke redigere i den. Ideen med appen er at gøre sociale medier mere ”råt”.

Også appen Yik Yak er populær. Her kan man stille anonyme spørgsmål til andre, der er på appen, i en radius af 2,5 km. Her hjemme er appen Ask.fm, hvor man ligeledes kan stille anonyme spørgsmål, også populær. Det nyeste på stammen er som nævnt i begyndelsen Eter9.

Kommer fremtiden til at byde på endnu mere kunstig intelligens og autogenerede statusopdateringer?

Det er svært at spå om de sociale mediers fremtid. Det eneste, vi kan sige, er, at vi i dag ikke kan forestille os, hvad sociale medier har udviklet sig til om 10 år.

Hvis du vil læse om vores projekt om de sociale mediers udvikling, kan du finde det her.


Er du interesseret i at vide mere om sociale medier?

Så kan jeg anbefale dig at tage et kig på et af mine andre blogindlæg: 


Skal jeg hjælpe dig med at skrive interessante blogindlæg?

Du har netop læst et eksempel på et af mine blogindlæg. Kunne du tænke dig at få gang i nogle tekstprojekter på din hjemmeside?

Eller har du brug for en journalist til at forklare indviklede emner på en enkel og forklarlig måde for alle?

Så står jeg klar til at hjælpe dig. Jeg kan bl.a. hjælpe dig med: 

Du kan læse mere om mig og min virksomhed Bellus Kommunikation ved at klikke her. 

Vil du se flere eksempler på mit arbejde, kan du gøre det her: 

Kontakt mig endelig for en uforpligtende snak om dine muligheder. Du finder mine kontaktoplysninger her.  

Jeg glæder mig til at få dig godt i gang og i mål med dine tekstprojekter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *