Top 5 alletiders Disney-film

Jeg har skrevet et blogindlæg om top fem bedste Disney-film

Alle på min alder, der er vokset op med Disney-film på vhs, kan forholde sig til dette spørgsmål: Hvilke Disney-film, synes du, er bedst? Nogle gange kan jeg komme i en længere diskussion med folk om, hvilke film der skal være med i en Top 5.

Men som en ven sagde til mig, da jeg snakkede med ham om indlægget, handler det jo meget om, hvilke oplevelser man selv har haft omkring filmene. Nogle gange kan der være forskellige traditioner forbundet med en film – “Løvernes Konge så vi altid, når vi var på ferie i sommerhuset”, “Skønheden og udyret så vi altid i julen” eller måske “Når jeg havde fødselsdag, ville jeg altid se Robin Hood”.

Den første Disney-film, Snehvide og de syv små dværge, kom på gaden i 1938 og godt 55 film senere har Zoopropolis lige haft premiere. Men hvilke af de mange film, har været de bedste?


Ifølge IMDb, en side hvor brugerne bl.a. kan rangere alverdens film, er følgende tegnefilm de mest populære blandt brugerne: (se hele listen her)

  1. Løvernes Konge (1994)
  2. Wall-E (2008)
  3. Zootropolis (2016)
  4. Toy Story (1995), Toy Story 3 (2010), Inderst inde (2015) og Op (2009)
  5. Sådan træner du din drage (2012) (DreamWorks)

Jeg kan afsløre, at der ikke er så mange nyere Disney-film på min Top 5, selvom jeg også er fan er både filmene Inderst Inde og Op.

Her kommer min Top 5 alletiders Disney-film:

  1. Skønheden og Udyret (1991)
  2. Aladdin (1992)
  3. Herkules (1997)
  4. Frost (2013)
  5. Mulan (1998)

Hvordan ser din Top 5 ud i forhold til IMDb’s og min?

Hvor mange Disneyfilm kan du huske på stående fod? Se her en liste med alle Disney-film gennem tiden og se, om du skulle have glemt et par stykker.

 

2 thoughts on “Top 5 alletiders Disney-film

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *