10 ting du samlede på, da du var barn

Som barn samlede du sikkert lige som jeg på en masse forskellige ting. Læs om det her.Pokémon-kort, Diddl-papir og Dracco Heads. Hvis du er vokset op i 90’erne, så er du helt med på, hvad jeg taler om. Jeg var en storsamler af alle tre ting og mange flere. Så mange at jeg kan lave en liste med 10 ting, som jeg var ivrig samler af i min barndom. 

 1. Pokémon-kort: Kan du huske det lille, gule dyr Pikachu? En blandt mange fantasidyr i Pokémon-universet. Jeg endte med at have to store stakke med de mørkeblå kort. Jeg tror ikke, at jeg på noget tidspunkt selv faktisk købte nogen kort. Jeg fik nogle forærende og spillede mig til resten i frikvartererne i skolen og på fritidshjemmet. Jeg forstod ikke, hvad der stod på kortene, fordi jeg ikke havde haft engelsk i skolen. Det gjorde de andre heller ikke. Men vi fandt bare på nogle regler, og så var spillet i gang.
 2. Diddl-papir: Den lille mus med store ører og fødder var en stor del af min barndom. Både som bamser og på brevpapir. Her brugte jeg mange af mine lommepenge. Jeg havde rigtig mange forskellige blokke og mange mapper, en med et eksemplar af hver, en anden med dem, der var to eksemplarer af og en sidste byttemappe med resten.
 3. Dracco Heads: Se en liste med de mange figurer her. Hvor mange kunne du huske? Jeg kan i hvert fald se, at vi ikke kaldte dem de rigtige navne dengang. Igen fordi vi ikke havde lært engelsk endnu. Jeg brugte mange timer på gulvet på fritidshjemmet, hvor vi spillede om at vinde hinandens små figurer.
 4. Klistermærker: Jeg havde hæfte på hæfte med klistermærker. De fleste var med dyre- eller Disney-motiver. De blev ligesom alle de andre samleting byttet på livet løs.
 5. Glansbilleder: Jeg havde både gamle glansbilleder fra min mor og nye med dyremotiver og glimmer. De blev sat i en samlemappe, så de kunne blive kigget på.
 6. Frimærker: De fleste frimærker fik jeg fra min far. Han havde samlet på frimærker i mange år. Jeg husker, at det var rigtig spændende selv at skulle tage frimærkerne af konvolutterne ved at lægge dem i vand, så de slap papiret. Derefter blev de lagt på en avis til tørre foran radiatoren, indtil de var klar til at blive sat i albummet.
 7. Brevpapir: Min samling af brevpapir var ikke så stor, men jeg havde da nogle mapper, hvor brevpapiret blev sat i plastiklommer.
 8. Caps: Hvis man ikke ved, hvad det er, så er det lidt svært at forklare. Men det er sådan nogle små runde papcirkler på en 3-4 cm i diameter. Jeg kan ikke rigtigt huske, hvad vi brugte dem til, andet end at sætte i mapper eller kigge på.
 9. Servietter: Servietter var sjove at samle, fordi man altid fik nye med hjem, når man var på besøg hos andre. De kom også i en plastiklomme og i en mappe.
 10. Kinderægs- og McDonald’s-figurer: Jeg har på ingen måde tal for, hvor mange figurer, jeg har fra Kinderæg og McDonald’s. Kinderæg fik vi ofte af mine bedsteforældre, og vi var forholdsvist ofte på McDonald’s, så de mange figurer hobede sig op.

Har du lyst til mere nostalgi, så kan jeg anbefale at like og følge med på Facebooksiden: Barn i 80’er og 90’erne, så huske du.

Hvad samlede du på, da du var barn? Har du en sjov historie/anekdote i den forbindelse, som du har lyst til at dele?

Vil du ikke gå glip af et nyt blogindlæg? Så få en mail, når der kommer et nyt indlæg ved at tilmelde notifikationer pr. mail fra forsiden (laptop-version) eller herunder (mobilversion).

Du kan også følge bloggen på Facebooksiden Rikkes Hjørne, hvor du kan læse de nyeste blogindlæg og være med i blogprocessen. Kig ind forbi og giv meget gerne siden et like.

2 thoughts on “10 ting du samlede på, da du var barn

 1. Haha så mange jeg kan genkende!! Samlede også på billeder med Spice girls dengang i slut 90’erne. Savner helt vildt min barndom indimellem – simple life! <3

  1. Ja, det var det 😉 Jeg gik lige forbi Spice Girls-kortene, men jeg kan huske, at min kusine, der er lidt ældre end mig, havde en hel masse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *