Popsange og glimmer samler Europa

Luftkanoner, korte kjoler, festlige popsange, stort sceneshow og masser af glimmer. Det er opskriften på en vellykket aften i selskab med Det Internationale Melodi Grand Prix også kaldet Eurovision Song Contest.

På lørdag løber det store finaleshow af stablen i Stockholm. I tirsdags blev de første 10 finalister fundet, og i aften finder vi ud af, om Danmarks sang Soldiers of Love med Lighthouse X kommer videre til finalen.

Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret vild med Melodi Grand Prix og ser både det danske og internationale hvert år. Og før det så jeg også børne-MGP. Da jeg var barn, så jeg showet sammen med mine forældre. Stemmesedlerne lå klar, så vi kunne give den bedste sang topkarakter. Og vi havde ikke nogen dumme regler om, at man ikke måtte stemme på sit eget land, hvis man syntes, den var bedst. Og det syntes vi som regel, den var.

Da jeg blev ældre, begyndte jeg at samle pigerne til en festlig aften med Melodi Grand Prix i centrum, og her skulle der også stemmes og viftes med danske flag, når vi heppede på vores danske bidrag. Det samme skal jeg også i år, hvor jeg har inviteret nogle af mine gamle venner fra Holstebro til Aarhus for at feste.

Som jeg blev ældre har Internationale Melodi Grand Prix, Eurovision, fået mere perspektiv for mig. Selvom det ikke handler om politik, kommer det alligevel til at spille ind på den ene eller anden måde, f.eks. når et land ikke kan deltage pga. finanskrise eller krig. Men Eurovision har en fantastisk evne til at samle Europas lande og befolkninger om en ting – nemlig musikken og festen. Der har været og vil også fremadrette være splid mellem landene i Europa. Men på trods af det er musikfesten, der begyndte i 1956, fortsat i gang.

Jeg synes også, det er spændende at få et lille indblik i andre landes kultur, f.eks. gennem de små introer inden sangene, men også gennem sangene, som ofte afspejler det land, som optræder. De nordiske lande stiller op med traditionelle poppede festsange, Serbien synger på deres eget sprog, og Finland sender et heavy metalband, som rent faktisk gik hen og vandt i 2006.

Så ovenpå efterdønningerne af finanskrise og midt i en flygtningekrise håber jeg, at alle europæere lader problemerne være for en aften og nyder festen sammen i aften og på lørdag. Det vil jeg i hvert fald gøre.

Teksten her er et eksempel på en klumme, hvor jeg skriver om en aktuel begivenhed og sætter den i perspektiv i forhold til samfundet og samtidens tendenser.

Har du brug for hjælp til artikler, blogindlæg eller klummer, der tager fat i tidens store spørgsmål og sætter dem i perspektiv for din virksomhed eller dit medie? Eksempelvis som et debatindlæg til en avis?

Så står jeg klar til at hjælpe dig! Du kan kontakte mig her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *