10 skønne gåture i Aarhus

Marselisborg Mindepark er oplagt til en gåtur med familienDu kender det: Familien er kommet på besøg, og din mor vil gerne have familien med ud på en gåtur i Aarhus. Men hvor skal I tage hen?

Jeg er rigtig glad for at gå ture og har efterhånden været en del steder i Aarhus. Derfor vil jeg her komme med mit bud på de skønneste gåture i Aarhus og i kort køreafstand med smuk udsigt og flot natur i prioriteret rækkefølge:

  1. Botanisk Have og Væksthusene ved siden af Den Gamle By er perfekt til en udflugt med familien.
  2. Park13 Danmarks Japanske Have i Aarhus N. (Vær opmærksom på, at haven kun er åben på bestemte tidspunkter i løbet af sommerhalvåret. Læs mere her)
  3.  Dyrehaven med forskellige slags rådyr, som du kan fodre med gulerødder. Læs mere om haven her.
  4. Historisk gåtur i Moesgaards skove. Du kan følge sten, der er malet hvide, hele vejen rundt.
  5. Rundt om Egå Engsø, hvor du kan kigge på fugle fra et fugletårn. Læs mere her.
  6. Universitetsparken eller blot Uniparken er en smuk gåtur med de høje gule universitetsbygninger, der omkredser dig hele turen rundt om unisøerne.
  7. Riis Skov er meget populær blandt løbere, men også oplagt til en gåtur med familien. Der er en fantastisk udsigt over Aarhus Bugt, og man kan se byggeriet, der er i gang på havnen. Er man helt tosset med ramsløg, er det muligt at plukke en masse af dem om foråret.
  8. Lisbjerg Skov byder på en smuk gåtur med både ny og gammel skov. Skoven har også to shelters, som du kan overnatte i. Se en liste over shelters i Aarhus her.
  9. Egå Marina er et god sted at tage hen, hvis du synes, det er hyggeligt at gå en tur på havnen og kigge på både.
  10. Mindeparken byder på historiske monumenter og flot udsigt over vandet til den ene side og dronningens slot Marselisborg til den anden. Gåturen kan kombineres med en tur langs vandet eller en tur i dronningens have. Om foråret kan du nyde smukke japanske kirsebærtræer.

Jeg ønsker dig en rigtig dejlig gåtur i Aarhus!


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *