Karneval, eventyrlige kostumer og masser af kaos

Karneval i Aalborg 2016Jeg har nu haft et par dage til at komme mig oven på karneval i Aalborg, som jeg var til i lørdags. Dagen begyndte hjemme hos en veninde i Aalborg til en god morgenmad. Herefter fik jeg taget det sidste af mit amazonkriger-kostume på, og vi gik hen til startstedet.

Det var første gang, jeg skulle opleve karneval i Aalborg. Jeg spurgte min veninde, hvordan det plejede at foregå, og hun sagde, at man klæder sig ud, danser og fester op igennem byens gader i flere timer.

Hvad var der ikke at kunne lide ved det, tænkte jeg?

Men der gik ikke lang tid før, at det hele blev meget kaotisk. Jeg sparkede og trådte konstant i glasskår og priste mig lykkelig for, at jeg havde valgt at tage kondisko på og ikke sandaler, som ellers ville have passet bedre til kostumet. Flere steder stod vi så presset, at vi ikke kunne komme hverken frem eller tilbage, og jeg blev trådt over tæerne, hældt øl på, og trækvogne blev kørt hårdt ind i mine skinneben.

Det havde sikkert været mindre overvældende, hvis jeg havde haft lidt mere alkohol indenbords, men da jeg overhovedet ikke havde overblik over, hvornår der kom toiletvogne (som der i øvrigt var meget få af), og hvor lang tid det ville tage at komme igennem køen, havde jeg simpelthen opgivet det. Det havde alle andre tilsyneladende også, altså ikke opgivet alkoholen, men opgivet at finde et toilet, så både mænd og kvinder tissede, hvor de nu lige havde lyst.

Der blev i det hele taget gjort rigtig meget, som man havde lyst til. Det var fem-seks timer, hvor lov og ret ikke gjaldt. Flere klatrede op i lysreguleringer og ovenpå busskure. Selv den kæmpe tyr, der var hegnet ind på ruten med fire meter høje spånplader, lykkedes det en ung fyr i toga at komme over. Han stod triumferende med benene overskrævs på tyren og holdt et romerlys i hånden, mens folk grinede og tog billeder af ham med deres mobiltelefoner.

Efter fem timer kom vi frem til enden af ruten, hvor der fortsat var kaos og prop af mennesker, fordi folk ikke vidste, hvor de skulle gå hen. Det lykkedes os at finde et sted at sidde i en park og fik spist vores medbragte madder. Efter det gik turen hjem igen.

Som sagt har jeg ikke prøvet at være til Aalborg Karneval før, så jeg var lidt skuffet over, at det slet ikke var det, jeg havde forestillet mig. Men da jeg kom hjem og fik læst mere om Aalborg Karneval på dets hjemmeside, kunne jeg se, at vi skulle have satset på at tage ind i Kildeparken , og så skulle jeg havde set den internationale parade ugen før. Det var nemlig det, jeg havde regnet med, at jeg skulle opleve. Et optog med en masse fjerbeklædte sambadansere. Men det kan jeg se frem til til næste år. 

Se her nogle billeder fra dagen:

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *