Skriver du på Facebook, når du tager sydpå?

Hvor meget kan man dele om sin tur sydpå på sociale medierSommerferien er nu ved at være på vej. Mange vælger at holde ferie væk fra hjemmet i sydens sol eller måske en tur på camping i det danske. Jeg skal også sydpå i år på en backpackertur med en veninde i Balkan-området.

Men hvert år er jeg i tvivl om, hvor meget jeg tør dele min glæde over at skulle på ferie med mine venner på sociale medier.

Skal jeg lade være med at skrive på sociale medier, når jeg tager på ferie sydpå?

Er der nogen med onde hensigter, som kigger mig over skulderen, hvis jeg skriver, at jeg er væk fra min lejlighed i en hel uge? Er der større risiko for, at der er indbrud i min lejlighed, når jeg kommer hjem igen?

For at være på den sikre side, har jeg altid, hvis både min kæreste og jeg begge er udrejst, ladet være med at skrive noget om rejsen på sociale medier inden. Først efterfølgende har jeg så delt billeder og så videre fra ferien med mine venner og familie på Facebook.

Jeg synes, det er lidt trist, men jeg må nok bare leve med at indbrudstyve også har adgang til internet og Facebook og på den måde kan følge med i, hvad jeg skriver. Også selvom jeg skulle vælge at lave et opslag, der ikke er offentlig, men kun for mine venner.

Hvor udbredt det er, at tyvene holder øje med bl.a. sociale medier for at se, om folk er hjemme eller ej, aner jeg ikke. Men jeg har hørt om, at tyve holder øje med annoncer for hussalg, hvor de kan se, om der står nogle dyre møbler, som de kan nappe.

En af mine veninder og hendes mand kom også hjem fra fødegangen med deres første barn til et hus, der var blevet endevendt. På Facebook havde flere ønsket dem tillykke med den lille ny. Det er jo selvfølgelig svært at sige, om der er en sammenhæng, men tyvene havde da i hvert fald følt, at de havde god tid til at kigge alt igennem.

På den anden side er det måske også bare tilfældigt, hvor tyvene vælger at bryde ind. Vi havde selv indbrud i vores lille studielejlighed for et par måneder siden. Det var en fredag eftermiddag omkring kl. 14.00, hvor jeg var cyklet ud på skolen et par timer for at tage til bachelorvejledning. Da jeg jeg hjem var døren sparket ind, og vores gamle computere og tablet stjålet.

Så måske gør det hverken fra eller til, om vi skriver, at vi tager på ferie sydpå i en uges tid, når vi alligevel får vores dør sparket ind, når vi er væk et par timer.

Hvilke tanker har du om at skrive på Facebook, at du er bortrejst i sommerferien? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *