Forberedelser til mit Balkan-eventyr

Forberedelserne til rejse til Balkan er i fuld gang. Her tester jeg min rejsetaske.

Så er der ikke længe til, at jeg og en veninde springer på et fly til Balkan. Jeg har lånt en backpacker-rygsæk af min lillesøster til turen. Den er allerede blevet afprøvet med en vægt på 10 kg bestående af diverse konserves og rismælk.

Jeg har også fået læst lidt mere om de steder, vi skal besøge i det østlige Balkan.

I alt bliver det til syv lande og over 15.000 km på fem uger!

Både min veninde og jeg regner med at lave rejsedagbog på turen, så vi kan fortælle en masse om vores oplevelser, når vi kommer hjem igen. Desuden har jeg købt fem nye SD-kort til kameraet, så det er masser af plads til at tage billeder og måske lave noget video.

Ruten rundt på Balkan ligger nogenlunde fast de første 10 dage, men derefter ser vi, hvor vi har lyst til at tage hen. Vi regner dog med at nå tilbage til Bar i Montenegro en af de sidste dage, så vi kan tage toget fra Bar til Beograd i Serbien. Det skulle være en af de smukkeste togture i verden og varer cirka 10 timer.

Her er en liste over nogle af de steder, vi har tænkt os at komme forbi på vores rejse på Balkan:
  • Beograd, Serbien (det er også her vi flyver ud og hjem igen)
  • Mostar, Bosnien- Hercegovina – den er bl.a. kendt for sin bro fra middelalderen “Stari Most”. Dog er broen, vi kan se nu, en kopi, fordi den originale blev ødelagt under krigen i 1993.
  • Dubrovnik, Kroatien – byen er nok en af de mest populære, vi skal besøge. Det skyldes, at den gamle fæstningsby danner ramme for tv-serien Game of Thrones. Man kan endda komme på en guidet tur, hvor man følger i stjernernes fodspor.
  • Prizren, Kosovo – byen er Kosovos næststørste by med et mix af kulturer. Her skal vi se bygningsværker fra flere forskellige historiske perioder.
  • Skopje, Makedonien – hovedstaden er en blanding af nyt og gammelt. Desuden er der en masse museer, vi kan kigge på, bl.a. et om Moder Teresa.
  • Ohrid, Makedonien – byen og Ohrid-søen er optaget på Unescos Verdensarvsliste på grund af den smukke natur og de gamle bygninger med historisk og kulturel betydning.
  • Tirana, Albanien – hovedstaden afspejler stadig tiden under det kommunistiske styre, men i dag er der kommet mere vesteuropæisk kultur til byen. Dette mix gør, at byen skulle være helt sin egen.

Læs også første del af mine forberedelser til turen, Den længste rejse jeg nogensinde har været på, hvor jeg skriver mere om mine tanker om turen, og hvordan den bliver en stor udfordring for mit store planlæggergen 😉

Læs meget mere om turen og vores oplevelser på bloggen, når vi kommer hjem igen.

God sommerferie 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *