Lokal rundtur i Nis

Fra Skopje i Makedonien ville vi gerne have taget direkte videre til Pristina, hovedstaden i Kosovo. Men da Serbien ikke anerkender Kosovo, kunne vi ikke tage fra Pristina ind i Serbien, da Serbien anser det for illegalt. Derfor tog vi en omtur til Nis i Serbien, inden turen gik til Pristina. Det var nemlig i orden at tage fra Serbien ind i Kosovo og så tilbage til Serbien igen.

I Nis havde vi mulighed for at mødes med en lokal gennem “Nis Greeters”. Vi snakkede en del med hende om at være ung i Serbien. Vi har snakket med en del unge mennesker på vores tur, og der viser sig nogle fællesnævnere. De klager alle over de utroligt lave lønninger, de store problemer med korruption og så har mange af dem en udlængsel. De ønsker at komme væk fra landet, så de kan tjene mere og skabe sig et bedre liv.

Vi nåede også at se et par af de lokale seværdigheder i Nis:

Nis Fortress
Vi gik en tur rundt i området omkring Nis Fortress. Der var cafeer og årlige festivaller.
Skull Tower
Cele Kula eller Skull Tower er et tårn lavet af kranierne på 925 serbere, som gjorde oprør mod osmannerne i 1809. Der er nu bygget en kirke omkring tårnet for at ære serberne.
Medijana Nis
Medijana i Nis er et område, hvor der er blevet udgravet en tidligere romersk bebyggelse. Området var ret stort, og mange af de smukke gulvmosaikker var bevaret. Et hold arkæologer var i gang derude. Desværre var der ikke meget information på engelsk. Det kunne ellers have været spændende at lære mere om det.
Koncentrationslejr Nis
Vi var også forbi Red Cross Nazi Concentration Camp i Nis. Herfra lykkedes det en gruppe fanger, som nogle af de første, at flygte fra en koncentrationslejr. Her var der desværre heller ikke meget information om stedet. Navnet kommer fra navnet på en togstation ved siden af.

Læs her om Pristina i Kosovo, som vi tog til efter Nis. 

2 thoughts on “Lokal rundtur i Nis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *