Hvor gemmer du dine billeder?

Jeg giver gode råd til, hvordan du gemmer dine billeder

I dette indlæg kan du få gode råd om, hvordan du passer på dine billeder. De dyrebare minder fra drømmerejsen eller livets store fester. Mange gemmer i første omgang (og måske kun?) deres billeder på computeren. Men den kan gå i stykker eller blive stjålet, som jeg desværre selv oplevede for et par måneder siden.

Hovedrådet er derfor: Gem dine billeder flere steder, og gør det til en vane at gemme dem ofte!

Du har flere forskellige muligheder for at gemme dine billeder:

  • På din computer
  • På en ekstern harddisk. Du kan købe en ekstern harddisk for omkring 600-700 kroner med plads til 1000 GB (1 TB). Det svarer til plads til op mod 1 million billeder alt efter billedernes størrelse.
  • På USB-stick. De er i dag så store (f.eks. 32 eller 64 GB), at der er plads til mange billeder.
  • På nettet også kaldt “i skyen”. Det kan man f.eks. gøre på Google Drive. Det kan også være på Dropbox, men der er ikke lige så meget plads som Google Drive.
  • På billedtjenesten Flickr eller lignende. Her kan man også gøre billeder, man gerne vil vise frem, offentlige. Et godt råd er at være obs på, om du får lagt billederne op som offentlige eller private.
  • Du kan også fremkalde dem hos f.eks. Elgiganten, Photocare eller andre udbydere på nettet. Eller du kan lave en flot fotobog. Så er du sikker på at kunne finde dem frem igen. Brænder huset, er det selvfølgelig ærgerligt, men så har du dem (forhåbentlig) i skyen, så de kan fremkaldes igen 😉
  • Som en ekstra sikkerhed, hvis din egen eksterne harddisk går i stykker, kan du gemme de vigtigste billeder på et familiemedlems eller en vens eksterne harddisk.

Husk, hvis du har billeder af en art, som ikke tåler offentligheden, så gem dem offline, altså på en ekstern harddisk eller usb-stick. Der har været eksempler på, at billeder “i skyen” er blevet lækket.

Mange tager i dag primært deres billeder med mobilen. For at gemme dine billeder flere steder end på mobilen og for ikke at have dem til at fylde på mobilen, kan man vælge at uploade billederne automatisk til Dropbox eller Google Fotos. Der er ikke så meget plads på Dropbox, men når pladsen er fyldt, kan du flytte billederne over på et af de steder, jeg har nævnt ovenfor.

Jeg bruger selv Dropbox på min mobil. Den uploader automatisk de billeder, jeg tager på mobilen, til min Dropbox-mappe, som ligger på computeren. Når den er fyldt, flytter jeg billederne over på computeren.  Cirka en gang hver anden måned, lægger jeg billederne over på min eksterne harddisk. Billederne, jeg tager med mit almindelige kamera, lægger jeg først over på computeren og gemmer dem derefter på den eksterne. Mine vigtigste billeder har jeg desuden en kopi af på min lillesøsters og kærestes eksterne harddiske.

Jeg håber, det kan hjælpe dig med at passe på dine billeder. God fornøjelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *