En fascinerende, skræmmende og helt igennem spændende valgkamp

Trump og Clinton
To ud af tre præsidentdebatter mellem Trump og Clinton er blevet afholdt. Den tredje bliver vist natten til torsdag dansk tid på DR2. Du kan også se det bagefter på dr.dk/tv, som billedet her er fra. Mon vi bliver klogere på præsidentkandidaternes politik i den sidste debat?
Tre uger til amerikanerne skal til stemmeurnerne for at vælge deres nye præsident. Tre uger for de to kandidater, Trump og Clinton, til at vise sig fra deres bedste side og fortælle amerikanerne, hvilken politik de ønsker at føre. Til at vise, hvilken vej Amerika skal gå de næste fire år. Og tre uger til at fucke det hele totalt op endnu engang  

Den amerikanske valgkamp er ligesom et realityshow. Man når knap nok at puste ud over de seneste udtalelser, hemmelige videoer og ildebefindende, før der sker noget nyt, som vender det hele på hovedet igen. ”Plejer” har bestemt valgt at blive hjemme under dynen i 2016-valgkampen, og ingen kan regne med, hvad der kommer til at ske de næste tre uger.

Men jeg glæder mig!

Jeg har spændt fulgt med i den amerikanske valgkamp – fra de første grin over klovnen Donald Trump, som på ingen måde kunne blive republikanernes præsidentkandidat – til at han rent faktisk blev præsidentkandidat – til han også formåede at ligne en vinder med stemmer nok til at blive præsident – for så til sidst at smide det hele væk ved at ”grab them by the pussy”, gerne en hel del, hvis det er muligt.

Ved siden af har Hillary ”the establishment” Clinton stået – eller faktisk nok nærmere lagt ned i en del af kampagnen – men nu er hun oppe igen i storform og har uddelt verbale øretæver til Trump i de to første præsidentdebatter.

Hun har også selv måttet modtage øretæver fra Trump om, at hun ikke har gjort nok i sin 30 år lange politiske karriere, at hun er for smurt ind i lobbyister, og at hun gjorde noget ulovligt, da hun slettede omkring 30.000 arbejdsemails fra sin egen computer.

Og så selvfølgelig at hun lyver om det hele. Men det med at gå efter sin modstanden for ikke at fortælle sandheden, skulle Trump nok være den sidste til.

Men alt i alt en både fascinerende, skræmmende og helt igennem spændende valgkamp at følge med i.

Derfor vil jeg, de sidste tre uger inden valget, blogge om valgkampen. Du kan blandt andet læse om mine fascination af fænomenet Trump, hvordan du holder dig opdateret på de seneste begivenheder i valgkampen, hvordan amerikanske film og sange er med til at sætte værdierne i det amerikanske samfund til debat, samt en refleksion over amerikanske præsidenter gennem tiden og den kommende.

Jeg håber, du vil følge med på bloggen frem til valget 8. november!      
Læs flere blogindlæg i serien om det amerikanske valg

Læs om ”Sådan følger du med i den amerikanske valgkamp”, ”20 sange der hylder og kritiserer Amerika”, ”25 film om amerikanske præsidenter”, ”7 film der sætter det amerikanske samfund til debat”, ”Flere film der sætter det amerikanske samfund til debat” og ”Jeg er fascineret af Trump”. Du kan finde dem alle sammen under rikkeuhreandersen.dk –> Rikkes Hjørne – Blog –> Journalisten –> Den amerikanske valgkamp ’16 eller ved at trykke direkte på linkene ovenfor. God læselyst!

1 thought on “En fascinerende, skræmmende og helt igennem spændende valgkamp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *