7 film der sætter det amerikanske samfund til debat

7 film der sætter det amerikanske samfund til debat

Slutspurten er sat ind i den amerikanske valgkamp. Indtil videre er jeg dog ikke helt klar over, hvad hverken Trump eller Clintons politik er. I stedet for at debattere politik er en stor del af tiden gået med personangreb fra begge lejre. Og der er virkelig en skam. For der er mange emner i USA, der er værd at dykke ned i og få en god diskussion om.

Her en liste over film, som sætter spørgsmål ved, hvordan det amerikanske samfund er indrettet. Hvordan amerikanerne lever deres liv. Hvad der virkelig betyder noget i sidste ende, og om USA er på vej i den rigtige retning.

Jeg siger ikke, at filmene har fundet sandheden – de er lige så meget et partsindlæg som så mange andre – men de har været og kan fortsat være udgangspunkt for en debat om de vigtige emner. Specielt i forbindelse med en amerikansk valgkamp, hvor vælgerne skal stemme på den person, som de tror, er den bedste til enten at fortsætte arbejdet som Clinton eller ”Make America Great Again” som Trump.

  • Food Inc., 2008: Filmen stiller skarpt på den amerikanske fødevareindustri.
  • Bowling for Columbine, 2002: Michael Moore har lavet adskillige dokumentarer, der forholder sig kritisk til forskellige emner i USA. Bowling for Columbine handler om de våbengale amerikanere og den amerikanske våbenkultur.
  • Fahrenheit 9/11, 2004: Er endnu en dokumentar af Michael Moore. Her handler det om Bush’ håndtering af terrorangrebet i 2001 og den efterfølgende krig i Irak.
  • Super Size Me, 2004: Filmen undersøger fastfoods indvirkning på kroppen og er på den måde et indspark i debatten om fedme i USA.
  • Capitalism: A Love Story, 2009: Den tager fat i selve det kapitalistiske system i USA og Wall Streets store magt. Og endnu en dokumentar af Michael Moore. En anden film i den genre er:
  • Inequality for All, 2013: Filmen har fokus på den voldsomme forskel, der er mellem rig og fattig i USA.
  • Snowden, 2016: Denne film handler om whistlebloweren Edward Snowden, som lækkede oplysninger om NSA’s overvågningsprogram til journalister, og siden har haft asyl i Rusland. Filmen taler ind i en vigtig diskussion, om hvor meget staten må overvåge folket, og ikke mindst hvor meget de må holde hemmeligt.

Forleden kom Michael Moore med endnu en dokumentar, der talte for Clinton og mod Trump som præsident. Læs mere om den her.

Kan du pege på flere film, som sætter det amerikanske samfund til debat på den ene eller anden måde?

Det kunne Twitter-folket! Jeg har samlet deres forslag, som du kan læse i indlægget ved at klikker her.

Læs flere blogindlæg i serien om det amerikanske valg:

Læs om ”Sådan følger du med i den amerikanske valgkamp”, ”20 sange, der hylder og kritiserer Amerika”, ”25 film om amerikanske præsidenter”, ”Flere film der sætter det amerikanske samfund til debat”, ”Jeg er fascineret af Trump” og ”En fascinerende, skræmmende og helt igennem spændende valgkamp”.

Du kan finde dem alle sammen under rikkeuhreandersen.dk –> Rikkes Hjørne – Blog –> Journalisten –> Den amerikanske valgkamp ’16 eller ved at klikke direkte på linkene ovenfor. God læselyst!

1 thought on “7 film der sætter det amerikanske samfund til debat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *