25 film om amerikanske præsidenter

25 film om amerikanske præsidenter
Hvem bliver USA’s 45. præsident? Bliver det republikanernes Donald J. Trump eller demokraternes Hillary Clinton?

Lige nu ser det ud til, at Clinton har taget føringen, men er der noget, som vi har lært i denne valgkamp, så er det, at man ikke skal tage noget for givet. Intet er som det plejer at være. Trump har rusket op i hele det politiske system i USA, og vi ved først, når stemmerne er talt sammen, om det er lykkedes Trump at vinde titlen som Amerikas næste præsident.

Der har været en del amerikanske præsidenter siden 1789. De fleste præsidenter, har jeg hørt om før, men nogle stykker har jeg aldrig hørt om før.

Her er en liste over amerikanske præsidenter gennem tiderne. Hvor mange kunne du huske, og var der nogen, du slet ikke havde hørt om før? Se listen her. 

Nogle amerikanske præsidenter har haft så stor betydning, at man senere har lavet en film med eller om dem. Der er blandt andet lavet en film om John F. Kennedy, Richard Nixon og Abraham Lincoln. Det har været store personligheder, som har ændret USA på hver deres måde.

Inden længe kommer der en ny præsident i rækken. Hvordan mon han eller hun vil blive husket i eftertiden? Og vil der blive lavet en film om vedkommende? Og ikke mindst – vil personen blive husket for at bidrage positivt eller negativt til USA’s udvikling?

Mens vi venter på, hvem der bliver Amerikas næste præsident, kan du her se en liste over film med og om amerikanske præsidenter. Se eller gense nogle af de store film, som på hver sin vis fortæller, hvad det indebærer at sidde i verdens måske mest magtfulde position, og hvad der gør en stor præsident, der vil gå over i historien.

 

Læs flere blogindlæg i serien om det amerikanske valg:

Læs om ”Sådan følger du med i den amerikanske valgkamp”, ”20 sange, der hylder og kritiserer Amerika”, ”7 film der sætter det amerikanske samfund til debat”, ”Flere film der sætter det amerikanske samfund til debat”, ”Jeg er fascineret af Trump” og ”En fascinerende, skræmmende og helt igennem spændende valgkamp”.

Du kan finde dem alle sammen under rikkeuhreandersen.dk –> Rikkes Hjørne – Blog –> Journalisten –> Den amerikanske valgkamp ’16 eller ved at klikke direkte på linkene ovenfor. God læselyst!

1 thought on “25 film om amerikanske præsidenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *