20 sange der hylder og kritiserer Amerika

20 amerikanske sange der hylder og kritiserer Amerika

Den amerikanske præsidentvalgkamp er godt i gang, og inden længe skal amerikanerne sætte deres kryds ved enten Trump eller Clinton. Det har været en begivenhedsrig og meget spændende valgkamp at følge med i fra sidelinjen.

Medierne har haft en del fokus på den nye excentriske kandidat Trump, og ikke mindst på hvilke amerikanerne der stemmer på ham.

Trump ønsker med sit slogan ”Make America Great Again” at gentænke og finde en ny måde at genskabe USA på. For han mener bestemt ikke, at det går den rigtige vej. Modsat mener Clinton, som har været en del af amerikansk politik i omkring 30 år, at det går, som det skal, og at det handler om at fortsætte af samme vej.     

De to poler (og mange afarter af dem) kan man også finde i amerikanske sange af amerikanske kunstnere, der synger om USA. Vi har Bruce Springsteens “Born in The U.S.A.” og Green Days “American Idiot”, der forholder sig kritisk til deres eget land. Imens byder Miley Cyrus op til fest med ”Party in the U.S.A.”, og Brad Paisley synger om den amerikanske blanding af masser af forskellige kulturer i ”American Saturday Night”.

Om amerikanerne skal prøve noget nyt med Trump eller holde fast i det gamle med Clinton, finder vi ud af, når stemmerne er talt sammen.

Indtil da kan du hygge dig med 20 amerikanske sange, der hylder og kritiserer Amerika, sunget af amerikanerne selv. Se listen her.

Hvilke sange minder dig om USA?
Læs flere blogindlæg i serien om det amerikanske valg:

Læs om ”Sådan følger du med i den amerikanske valgkamp”, ”25 film om amerikanske præsidenter”, ”7 film der sætter det amerikanske samfund til debat”, ”Flere film der sætter det amerikanske samfund til debat”, ”Jeg er fascineret af Trump” og ”En fascinerende, skræmmende og helt igennem spændende valgkamp”.

Du kan finde dem alle sammen under rikkeuhreandersen.dk –> Rikkes Hjørne – Blog –> Journalisten –> Den amerikanske valgkamp ’16 eller ved at klikke direkte på linkene ovenfor. God læselyst!

1 thought on “20 sange der hylder og kritiserer Amerika

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *