6. december: Tid til en god julehistorie

Tid til en god julehistorie

Så er det blevet 6. december, og det er tid til at se, hvad der gemmer sig bag låge nummer 6 i “Den julede julekalender”. I dag handler det om den hyggelige julehistorie 

Jeg har altid elsket at bruge de mørke decemberaftner på at læse en god julehistorie. Da jeg var barn, besøgte jeg i god tid før december mit lokale biblioteket. På den måde kunne jeg være den første til at låne de bedste julebøger med historier og gør det selv-juleting. Specielt bøger, hvor man kunne læse en lille historie hver dag i december, var mine favoritter.

Og jeg kunne også være den første til at vælge mellem de bedste jule-cd’er. Ja, det var dengang i slut 90’erne, start 00’erne, før der var noget, der hed Spotify.

Jeg husker specielt en bog, jeg læste år efter år. Den hed Julemysteriet med Jostein Gaarder. Forfatteren bag Sofies Verden, som også var en meget populær bog dengang. Den handler om en magisk julekalender, som fører læseren tilbage til år 0 og julens oprindelse i selskab med en norsk pige, der forsvandt en decemberdag i 1948. Der er masser af mystik og historiske referencer. Hvis du har mulighed for at læse den en gang, så kan den anbefales. En noget anderledes julehistorie end klassikerne.

Med tiden har jeg fået købt mig et lille arsenal af julebøger, som jeg finder frem fra hylden, når det bliver december. Så slipper jeg for at skulle ned på biblioteket hvert år. Af en eller anden grund har jeg heller ikke så meget tid til læse julebøger i december som voksen, i forhold til da jeg var barn 😉

To bøger, jeg dog som regel når at komme igennem, er Peter Jul og Nisse von Gårdbos Kalender. Det er bøger, der kan underholde både store og små. Vil du gerne læse en sjov julekalenderbog for voksne, kan jeg anbefale En magisk jul af Henrik Frederiksen. Jeg sidder altid og griner over den, fordi den simpelthen er så grotekst, sjov og på mange måder så sand.

Har du nogle bøger, du altid læser til jul? Hvilken julehistorie husker du bedst fra, da du var barn?
Følg med i ”Den julede julekalender” hver dag i december. Her kan du få tips til julens sange, film, historier og julebag. Følg med i morgen, hvor vi åbner endnu en låge. Du kan læse femte del af julekalenderen her

 

 

1 thought on “6. december: Tid til en god julehistorie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *