8. december: Hjerter klippet med en saks

Hjemmelavet julepynt

Så er vi nået til den ottende dag i den tolvte måned. Det betyder, at det er på tide at få åbnet for låge nummer 8 i “Den julede julekalender”. I dag handler det om julepynt – af den hjemmelavede slags!  

En stor del af min og mange andres jul handler om julepynten. Jeg har to store julekasser med pynt, som død og pine skal op hvert år. Også selvom vi er lige ved at fare vild i julepynten i vores lille lejlighed.

I kassen er der også noget hjemmelavet julepynt, der har overlevet turen op og ned fra fugtigt loft gennem omkring 20 år. Julepynt, jeg lavede som barn i skolen og på fritidshjemmet. Jeg husker, at det var ikke al slags julepynt, jeg var lige vild med at lave.

Her er en liste over fem slags julepynt, som jeg bestemt ikke var fan af:
  • Musetrapper – de var simpelthen bare for kedelige.
  • Guirlander – de var også kedelige. Og ikke specielt kønne tilmed.
  • Kræmmerhuse – de ville bare ikke folde sig på den rigtige måde.
  • Flettede julehjerter – de blev altid skæve, så man ikke kunne folde dem ordentligt.
  • Julestjerner – de er jo i en liga for sig. Jeg havde altid en kamp med, at spidserne bukkede rundt, og når jeg endelig fik samlet en, var jeg helt udmattet. Så hellere bruge strimlerne til mussetrapper 😉
Hvilken slags julepynt kunne du godt lide at lave, da du var barn?
Følg med i ”Den julede julekalender” hver dag i december. Her kan du få tips til julens sange, film, historier og julebag. Følg med i morgen, hvor vi åbner endnu en låge. Du kan læse syvende del af julekalenderen her

1 thought on “8. december: Hjerter klippet med en saks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *