Journalisten

Det, jeg elsker allermest ved at arbejde som journalist, er at komme ud og snakke med mennesker. At få lov til at høre deres historie og fortælle den videre, så den forhåbentlig kan være til glæde og inspiration for andre. Det gør mig glad at fortælle en livsbekræftende historie om 72-årige Jens, der har besteget Kilimanjaro, om den 18-årige syriske flygtning Ayman, som er glad for sit arbejde i den lokale bager i Tørring, og om 23-årige Lisbeth med muskelsvind, der har taget sin drømmeuddannelse i Spanien. Journalistik kan være alt muligt, men jeg synes, det er sjovest, når jeg kan fortælle en god historie   

buddhist for en dag gav gode historierI min praktiktid på DMJX var jeg på Horsens Folkeblad. Jeg sad et år på Juelsminde-redaktionen og dækkede sammen med en nyudlært journalist primært den gamle Juelsminde Kommune. Og der var masser af historier at tage fat på.

En af de store sager handlede om et gammel hotel, som stod tomt, fordi ejeren ikke kunne sælge hotellet. Hedensted Kommune sagde nej til, at han kunne sælge det som friplejehjem, og bygningerne stod derfor bare tomme.

For at få perspektiv på debatten fandt jeg en kvinde på Facebook, hvis søster var kok, da hotellet var åbent for flere årtier siden. Det blev historier om baller, fornemme folk og leg i frugtkælderen, som sikkert blev læst med stor interesse af mange på Juelsmindeegnen.

I Horsens blev det helt store projekt en brandulykke, der skete på diskoteket Mad Americans i marts. Jeg var med fra starten og snakkede med politi, brandfolk, Arbejdsskadestyrelsen, advokat, de unge brandofre og til sidst fik jeg også en kommentar fra en af ejerne. Sagen endte med en retssag, som jeg også dækkede.

Jeg har også lavet flere store projekter i min tid på Horsens Folkeblad. Det har bl.a. handlet om kommuneskat, madspild, blindes jobmuligheder og bibliotekerne i Hedensted Kommune.

Sammen med min medpraktikant havde vi en uge sat af til at skrive om landsbydød. Vi sluttede projektet med at arrangere et læsermøde for Horsens Folkeblads læsere om emnet.

Det var en broget skare af historier, jeg fik lavet i mit halvandet år i praktik. Jeg har skrevet om lokale virksomheder, sportsklubber og anmeldt standup og sommerspil. Det har handlet om alt fra utilfredse naboer til havbrug, om et graverjubilæum og vaccinationspriser hos lokale lægehuse. Jeg har dækket ministerbesøg, lavet reportage en forårsdag i en kolonihave og været buddhist for en dag.

Læs nogle af de mange artikler, jeg skrev i min praktiktid på Horsens Folkeblad her